vrijdag 15 december 2023

Leerlingen Sint Jozef drinken voortaan ‘duurzaam’ water dankzij drinkwaterfonteintjes Rotary

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Leerlingen Sint Jozef drinken voortaan ‘duurzaam’ water dankzij drinkwaterfonteintjes Rotary

In het Sint-Jozef Instituut aan de Wegvoeringstraat in Wetteren kunnen de leerlingen hun (herbruikbare) drinkflessen voortaan ook vullen aan drie nieuwe drinkwaterfonteintjes. Rotary Wetteren sponsorde het project met 4.210 euro voor de aankoop en installatie.

Duurzaamheid wordt hoog in het vaandel gehouden op SJI in Wetteren. Vorig jaar sponsorde Rotary Wetteren nog herbruikbare doppler flessen voor de leerlingen van de eerste graad. Nu werden ook waterkraantjes in de gangen van de school geïnstalleerd om die flessen te vullen. “We willen onze school steeds duurzamer maken en zijn blij met de steun van Rotary”, zegt directeur Thierry De Meulemeester. “Dit schooljaar ligt de focus op het verminderen van plastic afval door de installatie van vulkraantjes voor de herbruikbare flessen”, zegt Thierry. Rotary Wetteren betaalde 4.210 euro voor de installatie. “Omdat we lokale projecten een warm hart toedragen”, zegt Luc Veramme van Rotary. Vorig jaar schonken ze ook al 807 euro voor de aankoop van de herbruikbare drinkflessen.

De ingebruikname van de kraantjes was ook een leerzame opdracht voor de leerlingen van het 5de jaar Taal en Communicatie. Zij kregen de opdracht om de lancering in goede banen te leiden met een persmoment. Een opdracht voor hun hoofdvak Public Relations. Na enkele vergaderingen met de directie en leden van Rotary stuurden ze het persbericht uit. “Ik ben trots op onze leerlingen op de manier hoe ze de theorielessen in de praktijk brachten”, zegt Debbie Pevenage, leerkracht Public Relations.

Gelezen: 494 keer