dinsdag 08 juni 2021

Extra ondersteuning voor anderstalige leerlingen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De provincie Oost-Vlaanderen kent 5 800 euro subsidies toe aan het Sint-Jozefinstituut in Wetteren voor de ondersteuning van anderstalige leerlingen in de 1ste graad.

“We kunnen als school onmogelijk blind zijn voor de demografische verschuivingen in Wetteren, die zich ook weerspiegelen in onze leerlingenpopulatie,” legt directeur Thierry De Meulemeester uit. “Steeds meer leerlingen hebben een anderstalige achtergrond. Dat is absoluut een rijkdom, maar het brengt tegelijkertijd ook een aantal uitdagingen met zich mee. We willen garanderen dat iedereen op onze school vooruitgang boekt én zich goed voelt.”

Volgend schooljaar

Daarom diende de school een projectaanvraag in bij de provincie. Het project kadert in het Gelijke Onderwijskansenbeleid van de school en focust op taalondersteuning en welbevinden. Voor de realisatie ervan slaat de school de handen in elkaar met de basisscholen Sint-Jozef en Sint-Gertrudis, de gemeente Wetteren, het CLB en enkele hogescholen. De toegekende middelen zullen onder andere ingezet worden voor de aankoop van tablets en specifiek didactisch materiaal, maar ook voor het aanwerven van taalleraren en de professionalisering van het lerarenteam. De uitrol van het project zal starten vanaf volgend schooljaar.

Gelezen: 668 keer