woensdag 14 november 2018

Nipte nederlaag na penalty's

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Op woensdag 14 november speelde het SJI-voetbalteam tegen GO! Atheneum Mariakerke. Slechts 11 spelers tekenden present, maar elk van hen zou vechten met een leeuwenhart. Toen de tegenstander onze ploeg zag stelden zij beleefd de vraag of onze leerlingen tot de 3de graad behoorden gezien hun gestalte. Ik antwoordde gevat: "ja... klein maar dapper" en dat zullen ze geweten hebben want het werd nagelbijten.

Slechts enkele minuten na de aftrap kon SJI al scoren. Niet uit hun lood geslaan maakte het Atheneum kort daarop 2 tegendoelpunten. Hoewel beide ploegen bijzonder aan elkaar gewaagd waren stond het aan de rust nog steeds 2-1 .

Na de rust konden we al snel de gelijkmaker op het bord zetten. De doelpaal was meermaals de redding aan beide kanten. De ene doelkans volgde na de andere en acht minuten voor tijd konden we het derde doelpunt maken. Normaal gezien een gewonnen zaak, maar het Atheneum zette veel druk en kon in de voorlaatste minuut toch gelijk maken: 3-3.

Penalty's werden een echte thriller met Wesley Gyselinck (7WET) in een glansrol als keeper. Na acht penalty's moest SJI zich uiteindelijk gewonnen geven.

Jammer, maar onze spelers hebben er alles aan gedaan. Proficiat voor jullie verdienstelijke prestatie. Ook een proficiat aan het Atheneum Mariakerke met hun overwinning en hun sportiviteit!

Bedankt aan al onze spelers en hopelijk kunnen wij op jullie rekenen op 28 november voor de match tegen Sint-Maarteninstituut Aalst.

Gelezen: 740 keer
Getagged onder