Print deze pagina
maandag 18 april 2016

Herinneringsproject ComingWorldRememberMe

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

We hadden er maanden naar uitgekeken en maandag 18 april was het zover: het herdenkingsproject van de Eerste Wereldoorlog “ComingWorldRememberMe” is van start gegaan. ’s Morgens bracht een grote truck het kleiatelier met de persen om de herdenkingsbeeldjes te maken. In de vroege namiddag heeft een enthousiaste groep van een twintigtal vrijwillige personeelsleden een opleiding gevolgd. Op de foto’s zien jullie hoe intensief deze groep luistert en werkt onder de leiding van Cas, lid van de organisatie. De sfeer zat er meteen in en de klei werd met liefde en overgave geperst en omgevormd tot een mensenfiguurtje, dat een gesneuvelde maar ook een nieuwe mens symboliseert.

Vanaf 15 u was het dan de beurt aan de klassen. Onder de leiding van telkens twee vrijwilligers zal elke klas in de loop van deze week een beeldje komen maken in de feestzaal, die nu omgetoverd is tot een heus kleiatelier.

Jong en minder jong neemt deel aan dit project: ook bezoekers kunnen nog graag aansluiten buiten de schooluren, zie hiervoor de aankondiging op de website. Een mailtje naar de school volstaat. Voor 5 euro word je "peter of meter" en mag je zoveel beeldjes vervaardigen als je wilt. De helft gaat naar een goed doel, op dit moment is dat “Future for Hope” dat kindsoldaten in Zimbabwe een nieuw leven probeert te geven.

Enkele sfeerbeelden van de opleidingssessie kan je hier bekijken.

De eerste klassen kan je hier aan het werk zien.

Gelezen: 885 keer