donderdag 01 september 2016

Onthaaldagen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

1 september: vandaag verwelkomde onze school 48 nieuwe eerstejaarsleerlingen. Na een welkomstwoordje door de directeur, leerden de eerstejaars elkaar en de betrokken leerkrachten al spelenderwijs kennen. Dankzij het mooie weer konden alle kennismakingsactiviteiten zoals gepland doorgaan op de speelplaats en in de Zandbergen. Tijdens een heus Strategospel, gingen ze allemaal voor de overwinning ... echte doorzetters! 's Middags werden de eerstejaars getrakteerd op een heerlijke broodjesmaaltijd, bereid door leerkrachten van de school. In de namiddag gingen de kennismakingsactiviteiten door in de Warande. De eerste schooldag eindigde met een overheerlijk fruitbuffet waar gretig van gesmuld werd. Met heel wat nieuwe impressies en nieuwe vrienden werd deze eerste onthaaldag afgesloten.

2 september: aan de hand van een zoektocht met ludieke opdrachten leerden onze eerstejaarsleerlingen samen met hun peter of meter de belangrijkste plaatsen en lokalen binnen het schoolgebouw kennen. In elk lokaal ontvingen ze een puzzelstukje. Op het einde van de zoektocht hadden ze alle stukjes van de puzzel verzameld, het resultaat was een mooie foto van de klastitularissen en co’s van de eerstejaars.

Na de zoektocht trokken de leerlingen naar de Warande voor een heerlijk uurtje zwemmen en waterplezier. Met de opbrengst van de koekenverkoop van vorig schooljaar werd het toegangsgeld voor elke leerling betaald. Een stralende zon, lachende gezichten, leuke nieuwe vriendschappen. De 2de onthaaldag was eveneens een succes!

We sloten de tweede schooldag af met een happy hour! We wensen onze eerstejaars een heel goede start en een fijn schooljaar.

 

Gelezen: 1191 keer
Getagged onder