vrijdag 09 mei 2014

Lessenmarathon 2de jaren: 25 u op school

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Vrijdag 9 mei was een speciale dag voor de tweedejaars van het Sint-Jozefinstituut. Ze hadden immers, naast hun boekentas, ook hun matjes en slaapmateriaal bij om de nacht op school door te brengen.

De leerlingen startten om 8.30 u hun marathondag met een sprookjesquiz, om op te warmen voor de uitstap naar de Efteling binnen 2 weken. De lessen verliepen dan ook allemaal in thema “sprookjes”. Toen alle andere leerlingen om 15.35 u naar huis mochten, kregen de leerlingen een vieruurtje, zodat ze voldoende energie hadden voor de workshops die volgden.

Sommige leerlingen kozen voor een bosspel, andere wilden het weer rustiger aan doen en schreven zich in voor relaxatietechnieken. Tijdens de workshops nam onze fotoclub foto’s die ze achteraf bewerkten. Verder in de gang hoorden we heel wat kabaal; onze leerlingen kregen een heuse djembésessie. Gelukkig waren de leerlingen van de workshop “juwelen maken” hierdoor niet afgeleid: hun resultaten mochten namelijk gezien worden!

Van al die inspanningen kregen we honger en gelukkig waren er ook enkele leerlingen die de workshop koken volgden, zodat we allemaal samen konden genieten van een lekkere pita!

Na het eten toverden de leerlingen de klaslokalen om tot slaapzalen. Bij de enen ging het installeren van het veldbed of de matras al wat vlotter dan bij de anderen. Onze leerlingen trokken hun (soms grappige) pyjama al aan en we maakten het heel gezellig voor onze filmavond (uiteraard MET popcorn!)

De volgende ochtend genoten onze leerlingen van een lekker ontbijt en konden ze nog wat napraten over de afgelopen uren. Om 9.30 u ging de schoolpoort weer open en konden de leerlingen en leerkrachten moe, maar tevreden terug naar huis keren! Het was een geslaagde marathondag!

Gelezen: 1059 keer