donderdag 06 oktober 2022

Projectweek 7WET

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Tijdens de week van 5 tot 9 september startten de leerlingen van het 7de specialisatiejaar Winkelbeheer en Etalage de projectweek. In deze week zijn zij de bedenkers van de nieuwe Plankgas Pop-up; assortiment, naam, logo, huisstijl, reclameplan, …

In dit Pop-up project richten de leerlingen uit het 7de specialisatiejaar voor een periode van enkele maanden een onderneming op.  Bedoeling is om hen vertrouwd te maken met de praktijk van zelfstandig ondernemen. De leerlingen kiezen zelf welk product of welke dienst ze willen aanbieden.

GPS voor Ondernemingen is een eenvoudige maar effectieve brainstormmethode om ideeën te genereren. In de klasgroep wordt nagegaan hoe de Pop-up kan inspelen op trends en ontwikkelingen.

Voor het marktonderzoek stelden de leerlingen een enquête op en kregen op die manier meer inzicht in de verwachtingen van de doelgroep tov het gekozen product. Misschien ontvingen jullie een uitnodiging op Smartschool om de enquête in te vullen.

Voor het concurrentie-onderzoek trokken ze naar Wetteren en Aalst.  De bezoeken aan winkeltjes met een gelijkaardig concept gaf hen massa’s inspiratie en ideeën.

Wat de naam, het assortiment en de huisstijl wordt verklappen we nog niet …

Op donderdag 24 november hopen we jullie graag te verwelkomen in onze nieuwe Pop-up in de Wegvoeringstraat 63B te Wetteren.

Gelezen: 206 keer
Getagged onder