vrijdag 01 oktober 2021

Projectweek Me @ stage

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Leerlingen van het 5de jaar verzorging gaan binnenkort voor het eerst op stage en om hen daar op voor te bereiden, werden de leerlingen van het 7de jaar Kinderzorg en het 7de jaar Thuis- en bejaardenzorg ingeschakeld.

Doorheen gans de week werden de leerlingen van het 5de jaar op sleeptouw genomen. De 7de jaars deelden hun ervaring, stelden de stageplaatsen voor, gingen met hen op bezoek op enkele stageplaatsen, stelden spelen en activiteiten voor die ze zelf uitvoerden met de jonge zorgvrager en de oude zorgvrager, gaven tips, deden rollenspelen,… De do’s en dont’s werden uitvoerig besproken…

Op de laatste dag stond nog een uitstap naar Gent op de agenda: het Huis van Alijn en de Pietersbar werden bezocht.

Het was een boeiende week voor de vijfdes die op die manier voorbereid werden op hun eerste stage. In de week van 27 september zullen ze voor het eerst 2 dagen op stage gaan. Bij baby’s en 2 dagen bij bejaarden. Op 08 november wordt het dan menens want dan starten de stages echt en gaan ze voor 2 weken op stage.

Ook voor de 7des was het een boeiende week want zij konden tonen dat ze verantwoordelijkheid kunnen dragen en dat ze leiding kunnen nemen over hun jongere collega’s.

Voor iedereen een geslaagde week en voor herhaling vatbaar!

Gelezen: 722 keer
Getagged onder