donderdag 01 juli 2021

Laatstejaars Sint-Jozefinstituut eindigen met intieme proclamatie

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Door het regenweer viel de grote diploma uitreiking voor de laatstejaars op Sint-Jozef in Wetteren letterlijk in het water. Maar ouders en leerlingen werden ontvangen in kleine klasbubbels in de historische kapel van de school.

“Door het voorspelde regenweer, viel ons aanvankelijke buitenplan letterlijk in het water”, zegt graadcoördinator Yannis Cordier. “Omdat we het zeker in deze tijden extra belangrijk vonden dat de ouders of genodigden van de leerlingen dit belangrijke moment in het leven van deze jonge mensen mee konden beleven, gooiden we op het laatste moment alles nog om.” Met heel wat hulp van enkele collega’s werd het mogelijk om alle klasbubbels voor een kort maar symbolisch moment te ontvangen in de historische setting van de grote kapel.

Enkele van de zes proclamatieshifts werden opgeluisterd door stukjes piano- en gitaarmuziek of getuigenissen en filmpjes die door de leerlingen werden samengesteld. “Een uitbundige sfeer met uitgebreide receptie moest helaas terug achterwege blijven maar de waarde van dit symbolisch moment is niet te onderschatten”, aldus directeur Thierry De Meulemeester.

Gelezen: 675 keer