donderdag 21 maart 2019

Tweedaagse Euregio Maas-Rijn - 6 HA/ST - dag 1

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Op 21 en 22 maart trokken de klassen 6 Handel en 6 Secretariaat-Talen op tweedaagse uitstap naar de Euregio Maas-Rijn, in het kader van de Geïntegreerde Proef. De excursie werd vooraf grondig voorbereid in de lessen en aan de hand van verschillende GIP-taken. Het was dus fijn om na dat voorbereidende werk ook alles in het echt te zien en te doen.

Op donderdag was de eerste stopplaats Eupen, waar we het centrum verkenden. Daarna werden we verwacht in het museum van Chocolaterie Jacques voor een rondleiding in het Frans. De gids deed zijn uiterste best om het verhaal van Antoine Jacques en zijn bedrijf te verduidelijken. We konden ook een blik werpen op de sectie « Emballage ».  Na de rondleiding kon er geprofiteerd worden van de speciale promoties van chocolade.

Na de middag trokken we onze wandelschoenen aan voor een stevige tocht langs de Ninglinspo (Nonceveuw), het enige bergriviertje in België. Mevrouw Bauters zorgde voor de bijbehorende geografische uitleg. We volgden de wandeling met een GPS-app op onze smartphone en elke plaats waar uitleg gegeven werd, duidden we aan op de topografische kaart.

‘s Avonds overnachtten we in de jeugdherberg van Aken.

 

Hieronder enkele sfeerfoto's van dag 1.

Gelezen: 1476 keer
Getagged onder