vrijdag 16 maart 2018

Tweedaagse Euregio Maas-Rijn

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Op 15 en 16 maart trokken de klassen 6 Boekhouden-Informatica, 6 Handel en 6 Secretariaat-Talen op tweedaagse uitstap naar de Euregio Maas-Rijn, in het kader van de Geïntegreerde Proef. De excursie werd vooraf grondig voorbereid in de lessen en aan de hand van verschillende GIP-taken. Het was dus fijn om na dat voorbereidende werk ook alles in het echt te zien en te doen.

Op donderdag was de eerste stopplaats Eupen, waar we het centrum verkenden. Daarna werden we verwacht bij Chocolaterie Jacques voor een rondleiding in het Frans. De gids deed zijn uiterste best om het verhaal van Antoine Jacques en zijn bedrijf te verduidelijken. We konden ook een blik werpen op de sectie « Emballage ».

Na de middag trokken we onze wandelschoenen aan voor een stevige tocht langs de Ninglinspo, het enige bergriviertje in België. Mevrouw Bauters zorgde voor de bijbehorende geografische uitleg.   Ongeveer halverwege de tocht waren de weergoden ons minder gunstig gezind ... iedereen wou zo vlug mogelijk terug op de bus.  Een groepsfoto is dan ook achterwege gebleven ...

‘s Avonds overnachtten we in Château De Wanne (gîtes d'Etapes) in Trois Ponts. De leerlingen van 6ST hadden eerst nog voor een fijne avondactiviteit gezorgd: een quiz.

Op dag twee kregen we eerst een rondleiding in het Duits in de Aachener Dom. Na de lunch verkenden we in groepjes het stadscentrum van Aken aan de hand van de interactieve app Actionbound op smartphone.  We doorkruisten gedurende een 3-tal uren het historisch centrum van Aken en moesten inchecken bij een locatie, vragen beantwoorden,  een foto en een geluidsopname uploaden  of onze mening geven over één van de vele 'Brunnen' (fonteinen) waarvoor Aken zo bekend is. 

We interviewden ook enkele inwoners van de stad of de uitbaters van een shop. Een leuke oefening om de Duitse taal ook in de praktijk te gebruiken!

Hieronder enkele sfeerfoto's.

   
Gelezen: 1027 keer
Getagged onder