dinsdag 18 oktober 2016

Economische wandelzoektocht

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op dinsdag 18 oktober trokken de leerlingen van 5 handel en 5 boekhouden‑informatica naar Gent voor de economische wandelzoektocht. De theorie werd gekoppeld aan de praktijk: Gent is een handelsstad en lesonderwerpen zoals prijsdiscriminatie, openingsuren, originele concepten, mooie logo’s … kwamen aan bod.

De zoektocht begon met een bezoek aan de Lousbergmarkt waar door de kaasmakerij Het Hinkelspel uitleg gegeven werd over de coöperatieve vennootschap.

Tijdens het bezoek aan het ondernemingsloket Securex hebben de leerlingen vragen kunnen stellen over hun eigen fictief bedrijf. Het attest bedrijfsbeheer is in ieder geval een must! De lessen Bedrijfseconomie zullen nog van pas komen …

 

De laatste stop was in Het Virginie Lovelinggebouw vlak bij het NMBS-station Gent-Sint-Pieters. Daar kregen de leerlingen uitleg over de werking van VLAIO. Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Ze stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.

Gelezen: 776 keer
Getagged onder