vrijdag 20 september 2013

Projectweek Leeronderneming

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

In deze opstartfase zijn de leerlingen van het 7de specialisatiejaar winkelbeheer en etalage (7 WET) de bedenkers van de nieuwe leeronderneming waarbij het assortiment, de naam, het logo, de huisstijl en het reclameplan moeten bedacht worden.

In dit leerondernemingsproject starten de leerlingen uit 7 WET voor een periode van enkele maanden een onderneming op. Bedoeling is om jonge mensen vertrouwd te maken met de praktijk van het zelfstandig ondernemen.

GPS voor Ondernemingen is een eenvoudige maar effectieve brainstormmethode om ideeën te genereren. In klasgroep wordt nagegaan hoe de leeronderneming kan inspelen op toekomstige trends en ontwikkelingen. Flanders DC heeft deze GPS ‘doe-het-zelf’ kit gecreëerd. Door middel van dit spel kiezen de leerlingen welk product ze willen aanbieden aan hun toekomstige klanten. Niet alleen de leerlingen van 7WET maar ook de begeleidende leerkrachten reageren tijdens het spel enthousiast. Zij vinden het leuk dat de brainstorming meer gestructureerd verloopt en makkelijker controleerbaar is. Maar ze appreciëren vooral de nadruk op het groepsgebeuren. De hele klas neemt deel en kan zich vinden in het uiteindelijke idee. Wat het eindelijk geworden is vernemen jullie weldra!

Gelezen: 1805 keer