woensdag 27 april 2016

Schepen Herman De Wulf geeft gastcollege

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De leerlingen van 5 Handel leren in de lessen Bedrijfseconomie over vestigingsplaats, soorten winkels, milieu en ruimtelijke ordening, structuurplan enz. Om de theorie te linken aan de praktijk brachten zij op 27 april een bezoek aan de leeronderneming ‘J-Taste’ van het 7de jaar Winkelbeheer en Etalage in de Hekkerstraat. Schepen van Lokale Economie dhr. Herman De Wulf gaf daar een boeiend gastcollege voor de leerlingen over de opwaardering van het kernwinkelgebied (Flor. Leirensstraat, Stationsstraat en Hekkerstraat tot Kerkstraat) in Wetteren.

Aan de hand van een powerpointpresentatie werden allerlei begrippen uit de leerstof heel concreet: aanleg en beheer van een straat, bouwvergunning, terrasreglement, subsidies voor gevel- en winkelrenovatie, parkeerbeleid, organiseren van evenementen …

De heer De Wulf verwees geregeld naar de studie die EROV (Economische Raad van Oost-Vlaanderen) in 2013 uitvoerde betreffende de koopattractie van en de koopvlucht uit de Vlaamse gemeenten. De ‘trends in handel’ citeerde hij uit een boek van prof. Van Ossel (Vlerick School).

De leerlingen kennen uit ervaring het belang van ‘mobile shopping’ en leerden nu nieuwe begrippen waaronder multi- en omnichannel, winkelbeleving, run- en funshoppen.

Enkele sfeerbeelden kan u hier bekijken.

Gelezen: 982 keer
Getagged onder