dinsdag 10 februari 2015

6 Bi en 6 Ha geven Plan(k)gas!

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De leerlingen van 6 Boekhouden-informatica en 6 Handel zitten in de laatste fase van het opstellen van een ondernemingsplan voor hun fictieve zaak. Per team zijn ze ingeschreven voor de ondernemingsplanwedstrijd Plankgas.

Met deze wedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs wenst Plan(k)gas leerlingen te sensibiliseren voor het ondernemerschap door hen een eigen ondernemingsplan te laten schrijven. Op die manier leren ze wat er bij de opstart van een bedrijf en de uitwerking van een businessplan allemaal komt kijken. Op dinsdag 10 februari kwam de ‘Vliegende Brigade’ langs: mevrouw Leen Mestdagh van Unizo gaf antwoord op de vragen waar de leerlingen nog mee ‘worstelen’. Zij kregen heel wat tips mee om hun businessplan verder af te werken. 

Enkele sfeerbeelden kan u hier bekijken.

Alle ondernemingsplannen moeten ingediend zijn tegen 26 februari. 

Op donderdag 12 maart stellen alle Oost-Vlaamse teams hun project voor tijdens een drie minuten durend ‘pitching moment’. De pitch is een korte samenvatting geven over je product of dienst en aantonen waarom je idee een goed idee is.

De jury zal er de 25 beste projecten uit gekozen, die naar de halve finale gaan. We duimen voor onze 6 teams!

Gelezen: 990 keer
Getagged onder