maandag 02 februari 2015

Bezoek Haven van Antwerpen en Coca-Cola

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Maandag 2 februari gingen de leerlingen van 7KAG en 7WET in kader van de lessen bedrijfsbeheer op studie-uitstap naar Antwerpen.

Tijdens de busrondrit in de Antwerpse haven kregen we een fantastisch beeld van de bedrijvigheid op de terminals, we zagen reusachtige schepen van honderden meters lang en ervaarden de weidsheid van deze gigantische haven.

Tijdens de boeiende uiteenzetting van onze gids leerden we de werking van de sluizen kennen. We zagen de straddle carriers, de spoorterminal en zelfs een laadzone waar nieuwe wagens in reefer containers worden gereden om verscheept te worden naar Brazilië.

We waren verwonderd door de enorme industriële bedrijvigheid in de haven met belangrijke bedrijven zoals Bayer, BASF, Esso, Total, Katoennatie ….

Als slot van de rondrit reden we naar het nieuwe Deurganckdok. Met de bouw van dit nieuwe dok kan de haven zijn sterke positie in de wereldhandel behouden en haar positie als containerhaven verstevigen.

Na de havenrondrit bezochten we het Havencentrum Lillo, het bezoekers- en informatiecentrum voor de haven van Antwerpen. Het werd opgericht als educatief centrum om het contact tussen de jeugd en de maritieme wereld te bevorderen.

In de namiddag bezochten we Coca-Cola in Wilrijk.

We werden verwelkomd in het vernieuwde Coca-Cola Visitors Center. De gids nam ons gedurende een 2 uur durende interactieve ontdekkingstocht mee doorheen het bedrijf. De tocht begon met een leuke weetjes-quiz over het bedrijf. We leerden over de geschiedenis van Coca-Cola en kwamen te weten hoe het bedrijf omgaat met duurzame verpakkingen en recyclage. Aan de hand van een Ipad-toepassing ontdekken we welk drankje het best bij ons past en voor welke Coca-Cola job we het meeste talent hebben. Nadien volgde een rondleiding in het hoogtechnologisch productie- en distributiecentrum.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan.

Gelezen: 1579 keer
Getagged onder